zaterdag 18 juni 2016

Volgende Halte: Openluchtmuseum (2016)

Het eerste optreden van Schragenhave voor betalend publiek is tot nu toe tot tevredenheid verlopen.

Op de eerste dag van Volgende Halte: Openluchtmuseum kwamen veel bezoekers kijken naar de jubilerende tramlijn van het Arnhemse museum, naar de indrukwekkende bussenpresentatie en naar de modeltramexpositie, waaronder onze baan.

Eén tramvriend uit Duitsland was echter teleurgesteld dat we er met Schragenhave stonden, en niet met het Eiland Waan. (Bitte schreiben Sie uns bitte mal, denn Waan gibt es noch!)

De A619/A620 reed storingsvrij op en neer - ons 1:45-model dan, de 1:1-replica is nog niet klaar - mede dankzij de inzet van Elke en Marcel, bijgestaan door een handvol jeugdige hulpbestuurders die ook aan de regelaar mochten draaien.

Zoals altijd bij een showoptreden werd ook deze keer genadeloos duidelijk dat er nog veel moet gebeuren om de zaak perfect te laten verlopen. Zo inventariseerde Marcel nauwgezet een aantal bovenleidingsproblemen; de trams krijgen hun spanning vanaf de draad, dus die moet dan wel probleemloos gevolgd kunnen worden door de sleepstukken van de diverse tractievoertuigen.

Uiteraard hebben we ons ook aangemeld als supporter van het project De Nieuwe Blauwe Tram, die een echte A619/A620 hopen te gaan bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten