zaterdag 11 december 2010

Waan neemt afscheid van de grote shows

11-12 december 2010 - Voor de laatste keer was Waan te zien op een grote landelijke tentoonstelling, de Modelspoordagen in Rijswijk. We zijn maar een klein man-en-vrouwteam en we hebben allebei een volledige baan, wat steeds moeilijker te combineren is met de showweekenden. De baan zal af en toe nog wel verschijnen op kleinere bijeenkomsten, maar het publieke circuit laten we achter ons, na ruim tien fijne tentoonstellingsjaren.
"Rijswijk" was een leuke, drukke show, met veel bekende banen van hoge kwaliteit. Altijd een eer om daar tussen te mogen staan. We mochten ook weer veel oude bekenden begroeten, leuk dat jullie zijn langsgekomen!
Al het materieel functioneerde naar behoren, waaronder het driewagenconvooi, de goederentram en de dubbelgelede Combino (Bambino). Tegen vijven begon de afbraak, en het was toch wel een melancholiek moment toen vierasser A3 als laatste tram zijn rondjes draaide voordat de stekker eruitging.


Klusjes
Nog niet vermeld bij de klusjes is de grote revisie van bijwagen B63, de uit drie Gnomy-rijtuigjes gebouwde vierasser. Het was een van de eerste ESM-aanhangrijtuigen op Waan. Omdat er van jaar tot jaar meer schaalgetrouwe voertuigen op de baan kwamen, viel het steeds meer op dat de B63 eigenlijk te hoog was. Achter de A36, die ook aan de hoge kant is, ging dat nog wel. Bij de revisie is een indertijd toegevoegde strook weggehaald onderaan de zij- en kopwanden. De bijwagen ziet er weer prima uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten